Λάζαρος Λασκαρίδης: «Δόλιες μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου για τον πλήρη έλεγχο χρηματοδοτούμενου Σωματείου που ασχολείται με τα ναρκωτικά»

Ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως ενημερώθηκε προ ολίγου το γραφείο του δημάρχου, από μένα προσωπικά, αλλά και η Εφορευτική Επιτροπή που έχει την ευθύνη για τις εκλογές του «Θησέας» από το στέλεχος της παράταξής μας Βούλα Κοσμίδου, το ΤΩΡΑ Καλλιθέα όχι μόνο δεν θα πάρει μέρος στη σχετική διαδικασία της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου αλλά καλεί και τ’ άλλα μέλη του Σωματείου να πράξουν το ίδιο. Ο κατάλογος βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι εκλογές αυτές είναι προϊόν μηχανεύσεων της νυν δημοτικής αρχής, η οποία προχώρησε σε αθρόες εγγραφές μελών για να ελέγξει εξ ολοκλήρου το αποτέλεσμα.
Τα μέχρι πρότινος 170 μέλη του Σωματείου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο (με ποσά της τάξεων των 220.000 ευρώ ετησίως) για τον ιερό αγώνα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, έγιναν σε μία νύχτα 290 για να εξυπηρετήσουν τον απόλυτο έλεγχό του.
Η νυν διοίκηση του Δήμου ενέγραψε στο Σωματείο (το οποίο όταν ιδρύθηκε, επί δημαρχίας Γιώργου Κυριόπουλου δεχόταν ως μέλη του μόνο εν ενεργεία και πρώην δημοτικούς συμβούλους) το σύνολο, σχεδόν, των επιλαχόντων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, κόρες υποψηφίων, πατεράδες επικεφαλής δημοτικών οργανισμών; ηλικιωμένες που τους κρατούσαν το εκλογικό κέντρο το 2014 ως και τον γενικό γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Καλλιθέας. Κι όλα αυτά κατά ωμή παράβαση του Καταστατικού, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια την εγγραφή των νέων μελών.
Καταγγέλουμε στους πολίτες της Καλλιθέας τις δόλιες αυτές μεθοδεύσεις και ως εκ τούτου είναι σαφές ότι τόσο ο ομιλών, όσο και η μέχρι πρότινος υποψήφια για το νέο Δ.Σ. του «Θησέα» Βούλα Κοσμίδου, δεν θα πάρουμε μέρος στη σχετική εκλογική διαδικασία, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί.
Ζητάμε αναβολή των εκλογών και σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου για την εκκαθάριση του μητρώου μελών.
Τέλος, το όλο θέμα-πρόκληση για την κοινωνία της Καλλιθέας αλλά και για τα παιδιά και τους γονείς τους που μετέχουν στα προγράμματα του «Θησέα», θα τεθεί από την παράταξή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας».

Related items

Latest from iKallithea

More in this category: « ΤΩΡΑ Καλλιθέα: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ακόμα να ξεκινήσουν οι σχολές χορού του Δήμου Καλλιθέας» Γιορτή για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών »